Forum i Kvicksilver och Amalgamriskfrågan
sista innlägget överst!
Här är inlägg gjorda före 17 februari 1999.

De senaste inläggen


Tack för en mycket intressant site! Är just på väg att påbörja en sanering, något som jag funderade på redan 1987. Dumt nog sköt jag det på framtiden - kände mig inte SÅ sjuk då. Men sedan dess har det gått utför allt fortare. I september -98 blev jag akut dålig och fick jag diagnosen Ménière. Jag under tio år läst mängder av böcker och forskningsrapporter om bl a autoimmuna sjukdomar. Är övertygad om att det är mina amalgamfyllningar som ligger bakom, att de fått mitt immunförsvar att till slut "löpa amok" (ursäkta uttrycket). Nu gäller det bara att försöka bli bättre! Ett stort tack till er alla som kämpar på i kampen mot amalgamet!
. . .
Maria
Stockholm, Sverige - Friday, February 05, 1999 at 10:48:51 (MET)
Finns det någon där ute som kan hjälpa mig med tips eller liknande som gör att jag kan bli av med den fanatiska yrsel som jag drabbats av sedan en ganska lång tid. Mina besvär uppstod i samband med att jag slutade röka och övergick till nikotintuggummin. Min läkare har konstaterat att jag har ett alldeles för högt värde beträffande kvicksilver som sannolikt lösgörs från mina amalgamfyllningar när jag tuggar tuggummit. Jag håller på med sanering men det tar låmg tid att genomföra detta. Jag har på alla sätt försäkt att bli av främst med den bestående yrsel som påverkar mig väldigt negativt. Inget jag prövat hittills har hjälpt mig. Om det finns någon där ute som kan sitta inne med förslag till hjälp för mig, var snälla och hör av er så fort som möjligt.
. . .
Anneli Carlsson <tom.carl@alfa.telenordia.se>
Gislaved, Sverige - Sunday, January 24, 1999 at 18:06:25 (MET)
Hei!
Jeg er Hege og er fra Norge. Jeg har MS og bestemte meg i fjor for å bytte ut alle amalgamfyllinger med gull, etter et tips fra nyere forskning i USA (via en tannlege -- venn av familien). Det fremkom i et tannlegetidskrift at forskere i USA har begynt å se sammenhengen mellom MS og amalgam. Jeg søkte om erstatning for utgiftene jeg hadde på tannlegebehandlingen (skifte til gull), men intet norsk regelverk gir hjemmel for at jeg kan få dekket utgiftene, og fikk dermed avslag. Dersom det fremkommer nye momenter som kan forsvare påstanden om sammenhengen amalgam og MS, vil jeg vurdere å søke på nytt. Spørsmålet mitt er: Hvordan håndteres slike saker i Sverige? Er det noen som har erfaringer med dette? Jeg vil bli svært takknemlig for å få svar!
Med vennlig hilsen Hege :-)
. . .
Hege Sveaas Fadum <hegesf@online.no>
Drammen, Norge - Thursday, January 07, 1999 at 23:10:32 (MET)
Jag tycker att det är hemskt att man använder amalgan i tandvården, min pappa har drabbats och varit sjuk länge. Läkarna tror inte på honom när han berättar att detta började i samband med amalgamen och beror på den. Läkar och tandvården skrämmer mej, skall det få vara så här?
. . .
Anna
Sverige - Thursday, November 26, 1998 at 09:04:09 (MET)
Hei jeg lurer på om de som har hatt og har amalgamforgiftning kunne skrive om hvl hvilen behandligsopplegg dere har brukt for å bli frisk, også etterbehandlingen etter at giften er ute av kroppen.
venter spent.
. . .
Christer Johnson <c.martinsen@c2i.net>
Nittedal, Norge - Thursday, November 19, 1998 at 00:33:58 (MET)
Hej.

Jag skulle vilja ha email-kontakt med andra, som liksom jag fått vissa besvär pga kvicksilver/amalgam.
Gärna med er som (liksom jag) fått besvär först efter en felaktig sanering.
Största symptomet för mig just nu är ryggont i kors-ryggen när jag suttit ner en stund. Särskilt om jag lutar mig mot ett ryggstöd, tex i en buss.
Emaila om du vill utbyta erfarenheter.
. . .
marie <regnsol@hotmail.com>
Sverige - Wednesday, November 18, 1998 at 18:19:46 (MET)


Jag tror personligen inte att amalgamfyllningar är farliga för hälsan. Men anta nu att det är så. Vad skulle folk fylla sina tänder med istället då? De plaster som det talas så mycket om lämpar sig ju inte för större lagningar ( de håller ju inte) och de är dessutom väldigt allergena för tandvårdspersonalen som handskas med dem i ohärdat tillstånd.

Vad tror ni händer om man börjaar borra bort alla gamla amalgamfyllningar i munnen då? Många forskarstudier har visat att kvicksilverhalten i blodet ökar flera hundra gånger efter att man avlägsnat en enda fyllning i munnen. Denna ökning kvarstår månader efter ingreppet. Jag hoppas att folk inte luras att "amalgamsanera" sig och byta ut alla amalgamfylningar mot sämre plastfyllningar pga att de blir skrämda till det för att så många säger att det är farligt med amalgam.
. . .
Janne E. <>
Huddinge, Sverige - Thursday, November 12, 1998 at 19:56:58 (MET)
HEJ!
Jag är sedan många år påverkad av amalgam. har haft s.k. "virusar" vad det innbeär: ledvärk, gnisslat tänder, huvudvärk, harklig, ont i hals, trött,magvärk m.m.

Har då varit hos olika läkare för undersökningar och prover, finns inget fel på mig.

Men 1994 slog det till rejält med total kraftlöshet och diareér. Jag valde då alternativ behandling, jag kom till en underbar kvinna som trodde på mig, en zonterapeft, hon såg direkt att jag var påverkad av gifter. Jag var grå i ansiktet och när hon klämde på tandzonerna, slog det ut i munnen med metallsmak.

Sen rekommenderade hon en homeopat,så jag gick dit och mycket rikgtigt så var jag akut giftpåverkad, så jag fick börja behandlingar med homeopati, mineraler och spårämnen. En lång resa, med mycket utrensningar, värk, illamående,ångest, panikångest, lessen, värk i munnen,dimsyn m.m. Man brukar säga ca 200 olika symptomer som varierar i tid och längd. Och det stämmer tycker jag.

Jag går hos en underbar tandläkare som jobbar mycket med amalgampatienter och han är öppen och förstående.

Idag mår jag bättre, men inte helt bra, en del symptom har försvunnit som metallsmak i munnen.

Jag är inte riktigt färdig i munnen än. Har haft stifttänder som jag har tagit bort och 1 krånglar, så där får jag vänta tills hålet har läkt ut ordentligt.

Men jag har en egen teori om varför en del klarar av gifter mer än andra.

För jag tror det ligger latent hos de flesta människor, men det behövs något för att det ska brytas ut.

Är du en känslig person, det har hänt något tråkigt i ditt liv, du är stressad, höga krav m.m. Då sätts ju immunförsvart ner i din kropp och då passar kroppen på att bli sjuk, för gifter beter sig ju som ingen annan sjukdom.

För tänk vad lätt det hade varit om det bara hade varit magen det var fel på och då får du hjälp med det hos din läkare, men sen är det fler organ som slås ut, och andra konstiga symptom, så jag kan också förstå läkare att det är inte lätt att "bota", för egentligen skulle man behöva gå till njurläkare, hudlälare, ögonläkare, halsläkare, m.m.

Men det viktigaste är att vi blir trodda, och får respekt, och inte tror att vi hittar på alla dessa symptom som vi faktiskt har.

För det är tungt redan som det är.

Men jag tycker det börja ljusna lite både här och där. Det pratas mer om det i media, böcker skrivs av docenter.

Tandskadeförbundet gör ett bra jobb tycker jag. Det kämpar också på.

För något som jag själv har fått lära mig under dessa år är tålamod.

TACK FÖR MITT INLÄGG.

EN SOM KÄMPAR PÅ!
. . .
Lillemor Carlsson <lillemor.carlsson@swipnet.se>
SKÖVDE, Sverige - Thursday, November 12, 1998 at 12:15:48 (MET)
På adressen www.kvicksilver.org/hg/varning_titan.html läser jag en artikel med titeln "Varning för titan", undertecknad av tandläkare Christer Malmström, Höganäs. Man kan av artikeln få intrycket, att jag skulle ställa mig bakom de ståndpunkter som där framförs. Jag vill därför bestämt klargöra, att jag icke auktoriserat att mitt namn åberopas på detta sätt, och jag delar på intet vis artikelförfattarens uppfattning om titan som rekonstruktionsmaterial.
Karl-Gustav Strid, professor i biomaterialforskning, Institutionen för Anatomi & Cellbiologi, Göteborgs Universitet, 1998-11-06
. . .
Karl-Gustav Strid
Göteborg, Sverige - Friday, November 06, 1998 at 09:18:10 (MET)
Kommentar:
Jag håller i artiklen helt med professor Strid i att titan är ett genialt material om man bara ser till förmågan att växa fast i benvävnad. Problemet som jag visar i artiklen är att man ser bara på ett problem i taget. Det finns utan tvekan ett stort antal amalgamförgiftade eller sådana som varit amalgamförgiftade som reagerar mycket negativt på titan. Att de egenskaper som gör materialet bra vid inplantat, hos dessa människor ger helt andra effekter borda man ta hänsyn till. Så länge vi har en vetenskap som bara ser en sak i taget kommer vi hela tiden att skapa nya problem.

Hälsningar Christer.

Hej,
Tack för en informativ sida.Jag har idag varit hos tandläkaren och hon lagade med ett för mig nytt matrial som jag tror hette "Kematex" det var någon form av glasjoner tror jag hon kallade det. Ett slags plast.
Vet ni något om detta matrial? Jag vill inte bli på lurad amalgan maskerat till plast.
Det kunde vara en bra idé med ett slags FASS för tandlagningmatrial, kemikalier etc.så att man som patient kan välja respektivte välja bort det man anser är skadligt.
Med Vänlig Hälsning
. . .
Stig Hagberg <stig.hagberg@idemaskinen.se>
Edsvalla, Sverige - Monday, October 19, 1998 at 15:11:43 (MET DST)
Felaktig sanering?

Idag har jag befunnit mig i någonslags chocktillstånd.
Påbörjade en amalgamsanering för ett år sedan. Jag har bytt ut 5-6 stora fyllningar och har c:a 8-9 varav de flesta något mindre kvar. Jag började inte sanera för att jag var sjuk, men tänkte att amalgam är ju skadligt så varför inte....   Nu har jag varit sjuk i en månad, extremt ont i halsen, problem med bihålor och väldigt trött. Detta är mycket problematiskt eftersom jag ensam sköter mitt barn och ett företag, har också varit väldigt mycket sjuk senaste året.   Min tandläkare använder inte" kofferdamm" och jag har inte fått info om speciella vitaminer eller att äta selen etc...däremot har han en amalgamsug av något slag men den får man oftast tjata sig till, några gånger har han inte använt den alls.   Jag har haft en del problem med astma och andningsbesvär särskillt detta år har också haft en massa allgergiska besvär denna vår...     Nu tänker jag sluta sanera jag vågar inte fortsätta längre och orkar inte vara sjuk hela tiden men jag är rädd för att denna sanering ökat min känslighet för kvicksilver så att jag nu får ännu mer problem med de fyllningar som är kvar...
Jag skulle vara väldigt tacksam för råd i denna situation.
Anette anettepr@hotmail.com
. . .
Anette <anettepr@hotmail.com>
Stockholm, Sverige - Monday, October 19, 1998 at 00:09:13 (MET DST)


Hej, svej.
Igår blev jag klar med min amalgamsanering.
Jag har syndat...igår togs 2 fyllningar bort utan kofferdamm. För två veckor sen togs 3 fyllningar bort på en och samma dag. Också då utan kofferdamm.
Snygg bild på händer som håller i kvicksilver på denna site (startbilden...just nu) faen oxå att det inte gick att spara den...anyway, min sanering gick på ca 2000, ingenting ju, så gå och sanera allihopa, om ni har råd. Amalgamsanering rules!
Kan inte fatta att jag är av med de där fula grå klumparna...

Marysia
. . .
Marie <regnsol@hotmail.com>
Örebro, Sverige - Tuesday, October 06, 1998 at 16:06:24 (MET DST)


Hej
Jag har en mor som nu 72 år gammal som läkarna inte kan ställa diagnos på. Olika läkare har undersökt henne och någon har sagt lite diffust att det är Parkinsson och någon har sagt att det inte kan vara det. Hon har provat tabletter men blir bara värre.
Hon har sedan länge, 40 år, haft problem med bettet och varit hos otaliga tandläkare genom åren. Hon har protes både uppe och nere i munnen och har 4 riktiga tänder kvar. Vi vet att hon har guld på amalgam samt guld och amalgam ensamt i tänderna. Enligt mig så ser hon "hemsk" ut i munnen.
Det finns MYCKET mer att säga om henne.
Är det för sent att göra något???
Torbjörn
Birgits son
. . .
Torbjörn Hylse <torbjorn.hylse@hyltec.se>
Tingsryd, Sverige - Saturday, October 03, 1998 at 22:15:45 (MET DST)
Hej! Jag arbetar med att ta hand om bl.a. amalgamrester. Finns det några särskilda rekomendationer ang skyddsutrustning? Hur kan man testa om man fått i sig kvicksilver? Om någon kan svara på detta så skicka gärna ett mail.
. . .
Max <annette.johansson@swipnet.se>
växjö, Sverige - Saturday, October 03, 1998 at 17:55:04 (MET DST)
Mycket att läsa och det tar tid. Jag får återkomma nä jag har läst färdigt! Tack för nerlagt arbete.
mvh
John Attlee <sm6fzd@algonet.se>
Torslanda, Sverige - Thursday, October 01, 1998 at 18:31:34 (MET DST)
Kämpa mer mot ms skaffa mer läkemedel. man kan bli frisk det lovar jag. lycka till. kämpa vidare. mer kunskap finns det. från ?
. . .
frida carlsson <har ingen sorry>
kolmården(norrköping), Sverige - Thursday, September 24, 1998 at 10:33:14 (MET DST)
Hej,
Jag har nyligen börjat sanera min mun och resten av kroppen. Jag bor i USA och här är det inte en självklar sak att ta ut amalgamet. Många tandläkare är rädda för att ens lära sig om skadligheterna därför att om de inte aktar sig så kan de bli avstängda... Min tandläkare är helt amalgamfri, vilket innebär att han inte använder amalgam alls i sin praktik. Så länge som han inte rekommenderar sina patienter att hålla sig ifrån amalgam så går det bra... Jag var tvungen att ha en rekommendation från från min läkare för att han ens skulle titta i min mun. Så Sverige är ljusår före Amerika, även om det verkar som Socialstyerelsen är nonchalant. Den halt av kvicksilver som jag har i min kropp är så hög så jag har börjat gå igenom chelation behandlingar också, med ett strikt näringsprogram för att stödja kroppen medans den gör sig av med kvicksilvret. Vad gör man i Sverige för att rensa ut tungmetaller ur kroppen? Jätte informativ sida det här. Hej då allihop. -Christina Urso
. . .
Christina Urso <insight@infowest.com>
Hurricane, Utah, USA - Wednesday, September 23, 1998 at 05:35:23 (MET DST)
Hej. Tack för en informativ och bra site. Har liksom många andra funderat kring kvicksilver i tandlagningar och ev skadeverkningar det kan ge. Intresset har hela tiden varit av nyfikenhet och en ilska över att man (i mitt tycke) vårdslöst använder så farliga ämnen som kvicksilver i munnen då man sen tidigare mycket väl vet att det är skadligt. Vi som var barn på 70-talet fick ju aldrig heller nån fråga om vi ville montera in gift i munnen! Naturligtvis borde man vara försiktig med så farliga ämnen och föredra det säkra före det osäkra.

Alltmer inser jag (eller tror mig inse) att biverkningarna av kvicksilver mycket väl kan stämma in på de symptom jag har i dag. Jag är ju ingen läkare och känner väl till att man med en färdig lista över symptom lätt kan "känna efter" lite extra, men känner nu att jag måste undersöka mig.

Då och då sedan jag var barn har jag känt av plötsliga domningar, oförklarlig yrsel och ångestkänslor och lätt tinnitus (öronsus). Jag började även stamma i 12 års åldern och gör det fortfarande. Känner ofta att jag har svårt att koncentrera mig och fästa blicken och läser därför sällan längre texter som böcker mm. Har ofta lidit av omotiverad rodnad i ansiktet samt är sedan länge allmänt trött. På senare tid har jag fått större problem med tinnitus, nervspänning (utan direkt koppling till stresskänsla/stressmoment), kort minne (jag är bara 30), svårigheter att välja saker, magbesvär (tål ej kaffe eller starka kryddor) och har problem med plötslig hjärtklappning. Under året har hjärtklappninget ökat, jag känner "metallsmak" i munnen och jag har för andra gången fått problem med andningen. Det känns som om jag ej kan fylla lungorna helt (astma?).

Var i fjol på besök hos läkarmottagningen för liknande symptom då de sade att det förmodligen var kopplat till en infektion i lungväggen, inget allvarligt och det gick över efter ett tag. Jag har börjat motionera med god framgång utan att känna problem med andningen, men nu har det kommit igen. Inte lika kraftigt som tidigare men allmän nedsättning av andningskapaciteten vilket medför att orken blir lidande. Börjar bli rädd för vad som händer och har funderat av vad som kan ha bidragit till mitt tillstånd.

I fjol vid denna tid bet jag sönder en tand och kan relatera mina problem till tiden därefter (Inbillning?). Har sedan varit och akutlagat två tänder med amalgamfyllningar. Pga dålig ekonomi har jag ej kunnat fullfölja mina besök hos tandläkaren varvid tänderna nu är i sämre skick än nånsin. Har bitit sönder tre visdomständer med amalgamfyllning. Har ca 8-10 fyllningar i både över och underkäke.

Min fråga är; Kan detta vara vanligt/troligt scenario vid problem med trasiga tänder och finns det fler som kan likna sina problem med mina och som blivit bättre eller bra av en sanering?

Ännu en fråga är; Kan man enkelt påvisa t ex hög/förhöjd kvicksilverhalt i blodet och var går man för att kontrollera detta?

(Tacksam om någon kan ge ett snabbt svar) Per
. . .
Per
Sverige - Tuesday, September 15, 1998 at 01:58:24 (MET DST)


Hej Olle!
Jag sitter och surfar på skolan. Kul att jag hittade på min berömda duktiga morbror. Jag har lånat ut min bok till en väns mamma som länge varit sjuk, i något som" fibromyalgi" vad jag har förstått. Hopps att hon får lite information och insperation av din bok. Hon som många andra har sökt länge att finna roten till det onda utan stor framgång! Tur att det finns sådana som dig. Kram Maria
. . .
Maria Hastings
Stockholm, Sverige - Thursday, September 10, 1998 at 16:29:24 (MET DST)
Hej.
Jag hade bestämt mig för att amalgam-sanera mina tänder. Och har nu letat upp en Privat-praktiserande tandläkare som verkar ha något mer koll än Folktandvården.
Idag var jag hos henne för första gången. Det var lite "amatör-feeling" i luften på nåt sätt. Hon nämnde "plast-duk", och jag sa "är det koffer-damm?" (har lärt mig det ordet på denna site...). Och det var det. Sen nämnde hon också nån "sug" som hon använde på särskilda patienter. Antar att det var den där "hög-effektiva sugen" som jag läst om här.
Jag är så blyg ju! Vågade inte fråga om näs-skydd...de tror att jag är tokig om jag dyker upp med ett sådant. Kofferdamm vågade jag säga att jag ville ha iallafall...det har jag ju läst att man måste. Men frågan är: vågar jag be dem att de ska använda den "högeffektiva sugen"? Jag är nog inte amalgam-sjuk, men jag vill ju inte bli det pga felaktig sanering heller. Måste nog säga att jag vill ha den högeffektiva sugen iallafall. Alltså, idag var det bara en "koll", saneringen ska börja i September. Uhm...vet inte riktigt vad jag har gett mig in på men jag blev peppad av denna site...men nu när det snart ska hända så känner jag mig nästan likgiltig. Det kanske är amalgamet som gör att jag tröttnar på en idé så fort?
Jag fick ett kostnads-förslag. Runt 3000 ska det gå på. Det är ju ingenting ju. Jag menar, tandläkarna brukar ju ta betalt för sig i vanliga fall. Dagens lilla undersökning gick på 352 kronor.

Viktig fråga: Min största amalgam-fyllning går ner mellan tänderna också. Ända ner till tandköttet...så jag undrar hur ska jag vara säker på att tandläkaren verkligen tar bort ALLT amalgam? Ska jag bara lita på henne, eller ska jag kräva att själv få kontrollera i en spegel innan plastfyllningen läggs på?

En fråga till: Kvicksilver-halten är ju som högst i början, och blir lägre ju längre man har haft fyllningen där. Jag har haft mina i...ca 3-15 år.
Är de kanske redan tomma på kvick-silver???

Hursomhelst, det ska definitivt bli coolt att få helt vita tänder utan några fula gråa "pluppar". Och jag tror absolut att amalgam är farligt.

Anledningen till att "forskare" frenetiskt försöker bevisa motsatsen beror nog på att de är "köpta" av regeringen, och att regeringen i sin tur skulle få ett jäkla jobb med stämningar och räkningar om de erkände att amalgam är farligt (på ett ungefär...).

Marie
. . .
Marie <regnsol@hotmail.com>
örebro, Sverige - Tuesday, August 25, 1998 at 22:24:14 (MET DST)
Jag sitter nu här, kvällen innan jag skall gå till tandläkarn i valet och kvalet.

Jag måste byta mina plast fyllningar pga att de inte fungerar. De har krympt och kommer sannoligen att krympa igen om jag gör nya. Mitt val är alltså amalgam eller porslin. Porslin är dyrt, amalgam farligt. Skall jag kompromissa eller lägga ut en förmögenhet? Kan man reklamera en plastfyllning?

Hadde det inte varit så satans dyrt att gå till tandläkarn hade nog de flesta valt att ta bort sina amalgam fyllningar.

Som vanligt är denna fråga inte en fråga om kunskap utan ekonomi och politik.
MVH Karin
. . .
Karin
Göteborg, Sverige - Tuesday, August 18, 1998 at 22:38:30 (MET DST)


Problemet med plastfyllningar som krymper är en fråga om hur de gjorts, detta är vanligt hos tandläkare som inte använder rätt teknik
Hej!   Jag hade viserligen lite planer på att ta bort åtminstone en utav mina amalgamfyllningar. Men efter att ha läst en massa information på denna site så är jag 100% säker - alla amalgamfyllningar ska bort! Jag vet inte om jag har fått besvär från mitt amalgam. Inga fysiska iallafall, men jag har varit deprimerad och nedstämd och liknade i många år nu. Det kanske beror på Amalgamet? Hursomhelst: jag tänker ta bort mina amalgamfyllningar i förebyggande syfte, och så är de ju så fula också! Jag tänker försöka snoka rätt på en bra tandläkare som har erfarenhet av amalgamsanering. *Finns det någon här kanske som känner till någon bra sådan i Örebro??? Var snäll och emaila till mig isåfall. Jag tror absolut på att det är farligt med amalgam, löjligt att diverse forskare osv envist försöker "bevisa" motsatsen. Jag litar dock på min intuition (eller vad det nu heter...). Sista frågan: Någon som känner till hur man går till väga om man inte vill bekosta amalgamsaneringen själv? Har en känsla av att det blit svårt att försöka få tex läkare att erkänna mig som amalgam-sjuk. Så det är väl lika bra att betala själv då, och slippa "fjäska" för en massa dårar. Någon som har erfarenhet av att söka "amalgamsaneringspengar" utifrån? skriv till mig och berätta! Men jag tror (vet!) att det kan vara värt att betala runt 6000 för att bli amalgamfri.
Jag vill också kunna säga: "inget amalgam i min mun".
Det är mitt mål.
Marie
. . .
Marie <regnsol@hotmail.com>
Örebro, Sverige - Monday, August 10, 1998 at 16:18:26 (MET DST)
Jeg hørte for noen dager siden en nyhetsmelding på TV(?) om en svensk forskningsrapport hvor sammenhengen mellom akkumulert kvikksølv i hjernen og mengden av amalgamfyllinger var undersøkt. Kan noen fortelle meg hvor denne rapporten kan finnes??
. . .
Valdemar Finanger <vafi@iet.hist.no>
Trondheim, Norge - Tuesday, August 04, 1998 at 13:24:50 (MET DST)
hello. i stopped over your site checking for 'lateralsklerosis'. since i do not speak sveridge, i'd thank you very mouch if you could e-mail english or german information on (amyotrophic) lateralsklerosis to my adress. thank you mike
. . .
michael schneider <schneider_mi@compuserve.com>
cologne, germany - Monday, August 03, 1998 at 21:57:36 (MET DST)
Hej!
Jag undrar om antennerna på ericsons mobiltelefoner är bra!
Är nokias eller ericsons antenner bättre?
Svara gjärna!
E-mail har jag skrivit i!
. . .
Robert Sand <robertsand@hotmail.com>
Pörtom, Finland - Saturday, July 18, 1998 at 18:02:50 (MET DST)
Varför blir man sämre under en övergångsperiod när man sanerar sina tänder? Kan det vara så att amalgam (kvicksilver) är ett beroendeskapande ämne som kroppen vänjer sig vid och har svårt att tolerera svängningar i tillförseln?
Kan amagamproblemen vara inkörsporten till ytterligare beroendeproblem. Jag tänker på den flitiga användningen av lugnande medel, sömnmedel och värkmediciner.
Vill du veta mer om mina funderingar ta en titt på min hemsida.
Ove Carlsson <evoca@hem.passagen.se>
Herrljunga, Sverige - Wednesday, July 15, 1998 at 23:05:13 (MET DST)
Hej Ove

Orsaken till att man blir sämre under saneringen är mycket enkel, när man tar ut amalagmfyllningar frigörs även om man använder skydsutrustning kvicksilver och andra ämnen som på olika sätt påverkar en redan överbelastad kropp negativt

Presis som du skriver Ove kan detta lätt bli en inkörsport till ett beroende av olika mediciner, men om patinten finge en god information varför man regerar som han/hon gör skulle många klara sig utan bedövningsmedel, mineraler, selen och exempelvis C-vitamin i höga doser kan kraftigt lindra vissa reaktioner vid sanering och efter.

PeO


Hejsan, Intressant läsning. Sanerade själv tänderna -91, -92. Blev sedan bättre. Svårt att bli trodd bara av arbetsgivare bla. Så jag har förträngt att jag har diagnosen. Har nu igen blivit sämre och kan inte blunda för jag känner igen symptomen. Tyvärr!! Ska väl boka tid hos min läkare igen. JAG UNDRAR var hittar man fler läkare som är bra på detta? Kan någon hjälpa mig. Jag bor i Hässelby. Tack för mig!
. . .
Helena <helena.lingmar@stockholm.mail.telia.com>
Stockholm, Sverige - Wednesday, June 24, 1998 at 21:42:03 (MET DST)
PSYKOFARMAKA I STÄLLET FÖR UNDERSÖKNING
De som förnekar amalgamskadornas verklighet har samma attityd som bonden i en sliten skämthistoria, som dock får en ny relevans i detta sammanhang: "Nej, det är lögn", sa' bonn' när han fick se en giraff, "så'na djur finns inte". Detta innebär att man förnekar fenomenets verklighet. Jan Åberg har skrivit om detta "FORSKNING ELLER FÖRFALL?"

I stället för att undersöka patienten gör en sådan läkare två andra saker:

1) Han talar om för p "hur det egentligen är", t ex "Du är orolig över den moderna tekniken (och så tror du att det beror på kvicksilver)", men han ställer inga frågor.

2) Han skriver ut ett recept på psykofarmaka.

Anamnesen blir då "kunskapen om vad som aldrig hände, berättad av någon, som inte var med".
. . .
Johan Lindström <johan.lindstrom@goteborg.mail.telia.com>
Göteborg, Sverige - Sunday, June 21, 1998 at 16:52:01 (MET DST)
Hej! Jag skulle bara vilja säga att Peo gör ett kanonjobb med de här sidorna. Jag hittade de här sidorna under hösten 1997 och bestämde mig genast att sanera bort mitt amalgam. Varför? Jo - därför att jag hade 80% av de krämpor som man kan få enligt listan "Symptom man kan få" som finns här på www.kvicksilver.org. Efter att ha tagit bort hälften av fyllningarna började jag kvickna till. Jag har dock fortfarande värk och stelhet i ben och fötter, men det kommar att gå bort. Man måste vara stark och hålla ut. För vissa har det tagit flera år att känna sig ok igen. Jag har nu precis avslutat min sanering hos en jättebra tandläkare i Stockholm. Hans klinik är amalgamfri och vid urborrning av amalgam används alla tänkbara skydd såsom tredubbla sugar, Clean-Up, kolfiltermask osv. Om Ni bor i Stockholmsområdet och har funderat på att ta bort eländet, skriv en rad till mig så skall jag berätta. Vänliga hälsningar Kjell
. . .
Kjell Lindman <kjell@kvicksilver.org>
Stockholm, Sverige - Wednesday, June 03, 1998 at 09:05:53 (MET DST)
En svært interessant artikkel! Jeg har ingen kommersiell interesse i faget men dette er særdeles nyttig informasjon alle med et fnugg av interesse for egen helse. Takk!
. . .
gorm liland <gliland@sperry-sun.com>
Stavanger, Norge - Tuesday, June 02, 1998 at 13:32:17 (MET DST)
Leser at dere funderer på om skadevirkninger av almangan. det er bra, for selv har jeg lurt på om dette er en utløsende årsak til multippel sklerose. Selv har jeg diagnose Progresiv MS og har vist forbausende fremgang etter at jeg begynte å fjerne almangan. Nå går jeg uten krykker innendørs og det fra rullestolbruker. N.B. har ingen medisiner i forbindelse med MS.
. . .
roar aakre <roaaakre>
tonnes, norge - Wednesday, May 20, 1998 at 18:10:37 (MET DST)
Amalgam, it is a problem... Barbro Westerholm, Hon är väl som kattungar vid födseln, blind, men efter 14 ÅR borde Hon se lite bättre på vad Hon insisterar. FP=FolkParodiet. Kan någon intyga Om Hon sanerat, ryktet går! Vi påstår detta tills annan bevisning finnes. Amalgamet bryr sig inte om titlar. Nej, STOPPA AMALGAMET, men inte i käften!! Bergrumsbegravning, gäller det bara för De som Inte sanerat? Ordspråk: "Bättre stinka gammal gam än vara sjuk av amalgam" U. var tidigare storkund hos Folktandvården, men efter sanering 81-82, har jag bara lagat en(1) tand och mår förträffligt!! Inga diffusa småkrämpor här inte. Hjärtat slår åter normalt, blodtrycket är åter stabilt, såren läker åter fint, mm.mm. Ett lapptest med Sublimat, visade Brännblåsa efter 48 tim., stor som en tio-öring och en rodnad med diametern 100mm. Foto finnes!! DET tog mig Tre år att få denna bild, skamligt av Tandvårdsskadeenheten att försöka dölja detta också. Sublimat används normalt för Impregnering...DeNi, tvivlare. Varför finns det så många Psykiskt sjuka människor?? Stort TACK till alla som för debatten vidare, amalgamet måste bort!!! Har Ni hört om kungen som för 4000 år sedan blev så konstig? jo, man drog ur hans tänder och då blev han frisk, men det var för 4000 år sedan. Amalgamet är ju Miljöförstöring av den egna och andras hjärnor. Sen drabbar det visst också den ömma hjärtmuskeln... Torgny Engman
. . .
Torgny engman <torgny.engman@swipnet.se>
Sverige - Wednesday, May 13, 1998 at 10:54:03 (MET DST)
Hej Jag sympatiserar med era insatser och önskar lycka till. Hälsningar Torkel Eriksson
. . .
Torkel Eriksson <lars.landen@sala.mail.telia.com>
Uppsala, Sverige - Friday, May 08, 1998 at 18:40:21 (MET DST)
hej,jag har haft många av symtomen för kvicksilverförgiftning sedan i början av -90-talet.Sista halvåret har jag fått ont i övre tandraderna på bägge sidor och det verkar som om det blir värre i samband med för mycket rödvin eller att det startar i samband med det.Jag har väldigt många amalgamfyllningar ca 24.Många av dom är helt fyllda.Tandvärken dämpas något av treo.För att få en bedömning om ev sanering till vem vänder man sig till?
. . .
ulf zetterlind <ideal@idealide.se>
morgongåva, Sverige - Sunday, May 03, 1998 at 11:38:27 (MET DST)
Kan någon hjälpa mig med information om risker kring frigörande och överföring av tungmetaller via bröstmjölk då mamman samtidigt bantar.
. . .
Ronny Stark <ronny.stark@swipnet.se>
Ronnaby, Sverige - Saturday, April 25, 1998 at 13:32:55 (MET DST)
Hej. Sedan 1989 har jag MS. Jag har sanerat tänderna från amalgam och det gick bra. Jag hade bra tandläkare. Men sjukvården är fruktansvärt dålig. Jag vill gärna ha betaferon, men det är helt omöjligt. Enligt läkare så kan han ej skriva ut detta för det är inte godkänt, han har också påpekat att det är dyrt. Så tyvärr har jag en diagnos men jag får ingen hjälp för att bli bättre. Så man är lämnad åt sitt öde. Tyvärr så känner jag ingen som får Betaferon, här i norra Skaraborg. Ha det så bra.
. . .
Gun <eno@mariestad.mail.telia.com>
Mariestad, Sverige - Wednesday, April 22, 1998 at 20:58:16 (MET DST)
Hej. Jag fick din adress till hemsida för några timmar sedan av Kent Nordström. Jag jag bläddrat igenon några sidor och är imponerad. Jättefint. Vilket Jobb du gjort. Vill du ha mer material så har jag en bok ( Kent har fått en). Den finns både på svenska och Engelska. Jag har ett antal artiklar som kanske också kan vara av intresse. Jag skickar gärna lite material till dig om du vill. Hjärtliga hälsningar Christer
. . .
Christer Malmström <christer.malmstroem@swipnet.se>
Viken, Sverige - Sunday, March 22, 1998 at 22:38:32 (MET)
Hej. jag har en dotter med svår DAMP som är 11 år. Vi har gjort en håranalystest som vi får svar på om två veckor men jag är SÄKER på att resultatet kommer att säga att hon har för mycket kvicksilver och bly i sig. Finns det någon annan DAMP-förälder där ute som har erfarenhet av detta? Läkarna vill ju absolut inte ta i den här frågan utan vi skall ju bara medicinera våra barn! Tacksam för svar. Patricia
. . .
Patricia <patriciag@hcj.se>
Göteborg, Sverige - Tuesday, March 17, 1998 at 14:09:17 (MET)
Hej! Jag arbetar på Tallmogårdens hälsohem och möter många människor som frågar om samband mellan tandvårdsmaterial och sjukdomar. Senast har jag fått frågor om ulcerös colit och om man speciellt har studerat något samband där. Jag har skrivit en sidan som handlar om rehabilitering vid tandvårdsskador: http://www.dalnet.se/~dahlgren/tallmogarden/tipsv27.htm ( Tandvårdsskador ) och hoppas på tips och samarbete med alla som intresserar sig för frågan. Tack också för denna hemsida som är så omfattande. Vänliga hälsningar från Tallmogården. Bertil Dahlgren
. . .
Bertil Dahlgren <bertil@dahlgren.pp.se>
Falun, Sverige - Sunday, March 15, 1998 at 09:29:23 (MET)
Hej! Jag och en kamrat har som examensarbete valt att ta fram hjälpmedel för personer som har diagnosen ALS. Framförallt är det hjälpmedel för att kunna klara av en måltid på egenhand som intresserar oss. Vilka önskemål har Ni som har en viss nedsatthet i styrsel av händer och armar på sådana hjälpmedel. Känner Ni till om det finns produkter idag som fungerar tillfredställande. Vi vore tacksamma för era synpunkter vad gäller framtagandet av äthjälpmedel. Skicka era synpunkter på E_mail: im95_hed@isk.kth.se
. . .
Håkan Edoff <im95_hed@isk.kth.se>
Stockholm, Sverige - Friday, March 13, 1998 at 10:10:02 (MET)
Vi är tyska public-service radions korrespondentkontor för Norden och Baltikum. Våran korrespondent gjorde ett inslag om amalgan och vi fick en lyssnarfråga. En man ringde och berättade att hans hustru hade fött ett dött barn. Det grubblar sedan dess om möjliga orsaker och har funderat på amalgan. Han undrar, om det finns en möjlighet för hans hustru att bli undersökt i Sverige med tanken på amalgan som orsak för det döda barnet. Kan någon hjälpa oss med den fråga eller kanske vet någon en person som vet mer? Petra
. . .
ARD-German Radio, Petra Amigo <ard.radio@danderyd.mail.telia.com>
Stockholm, Sverige - Monday, March 09, 1998 at 12:24:36 (MET)
Jag vill bara tala om att jag tycker att hemsidan
är oerhört bra utformad;informativ och aktuell. Jag är medlem i TF sen 3 år tillbaka. Har sanerat 24 amalgamfyllningar efter ett fruktansvärt plågsamt år med i princip alla symptom man kan få av kvicksilver. Jag mår bra idag 2 1/2 år efter saneringen men har problem med muskelvärk i lindrig form. MVH Roland
. . .
Roland Johnsson <roland-j@access.josnet.se>
Malmö, Sverige - Saturday, March 07, 1998 at 12:43:45 (MET)
JAG VILL SANERA !!! ALLT SOM STÅR HÄR HJÄLPER MIG I MIN ÖVERTYGELSE OM DETTA. MEN JAG SAKNAR TEKNISK HJÄLP FÖR ATT VERKLIGEN GÖRA DET. DET ÄR JU INTE BARA ATT SNUBBLA IN PÅ FOLKTANDVÅRDEN OCH SÄGA "JAG VILL HA UT SKITEN." SKÄMT ÅSIDO, JAG ÄR LIVRÄDD FÖR ATT BÖRJA ROTA I MINA CA 30 FYLLNINGAR. SKULLE UPPSKATTA ALLA KONKRETA RÅD OCH TIPS JAG KAN FÅ PÅ HUR DET SKALL SKÖTAS OCH PÅ VAD MAN INTE BÖR GÖRA.JAG BOR I STOCKHOLM IFALL NÅGON SKULLE VETA EN BRA KLINIK. SNÄLLA SKRIV!!!!!!!!!! Cristoffer.
. . .
Cristoffer <christal@algonet.se>
stockholm, Sverige - Thursday, March 05, 1998 at 11:36:33 (MET)
Fan vilken bra hemsida, väldigt mycket information. Även om jag inte är så väldigt intresserad så tycker jag att ni fått med ALLT. Jättebra jobbat. Jag hade till uppgift i skolan att skriva om kvicksilver och här hittade jag alla information jag behövde, tack så mycket. Men det skulle vara bra om ni kunde lägga in lite mer kemisk fakta. MVH Andreas
. . .
Andreas <none@ofyour.business>
stockholm, Sverige - Tuesday, March 03, 1998 at 21:08:11 (MET)
Mycket bra hemsida, informativt och väl upplagt. Det är en skandal av gigantiska mått att man fortfarande sätter in amalgam i folks munnar. Det är dessutom för dyrt med alternativa material. Om man inte har gott om pengar, har man inget större val när man ska byta fyllning... Allt detta är ännu ett exempel på hur ekonomiska intressen går före allt annat.
. . .
Jonas Rönnholm
Örebro, Sverige - Saturday, February 28, 1998 at 05:49:18 (MET)
Hej
Eran sida är så otroligt bra så jag sitter här och gråter. Jag känner verkligen långt inne i mitt hjärta att det här är rätt!!!
Jag ska genast gå till min tandläkare och begära amalgamsanering.
Jag har i hela mitt liv varit så depremerad men nu log jag.

Jag älskar er av hele mitt hjärta!!

Jag saknar er redan.. Puss och kram.

Eran Tanja
. . .
Tanja Johansson <tanji@hotmail.com>
Lycksele, Sverige - Thursday, February 26, 1998 at 10:48:21 (MET)


Jeg har nettopp fått diagnosen Formaldehyd allergi og ønsker information om produkter jeg kan bruke. Kosmetikk, kremer, shampoo, balsam, hårprodukter, sepe, etc. Takker for svar, Mona
. . .
Mona Alice Pedersen <map@hl.telia.no>
Bergen, Norge - Monday, February 23, 1998 at 21:38:18 (MET)
Jag vill bara säga till alla sjuka att ni som har nära och kära prata med dom om det! Min mamma är sjuk och hon försöker dölja det, det är bättre att ni pratar igenom det så att vi barn förstår. Då är det lättare för både oss och mamma! Lycka till!!!
. . .
Marie
Stockholm, Sverige - Monday, February 23, 1998 at 19:03:06 (MET)
Hjälp! Är det någon som kan ge mig tips eller råd om hur jag ska kunna bli smärtfri. Jag sanerade så tidigt som 1987 och fick då väldigt konstiga symtom. Dessa gick emellertid över. Det riktiga "helvetet" bröt ut i Januari-97, då jag skulle rotfylla en tand. Tandläkaren byggde, efter rensning i tandrot, upp en kompositpelare som han sedan slipade till utan något som helst skydd. Allt slipdamm av komposit och rengöringsvätskor hade fritt fram i munhåla och svalg. Dagen efter detta ingrepp, fick jag hög feber, led-och muskelvärk och en fruktansvärd svidande, brännande och tryckande smärta i hals och svalg. Hade sedan tidigare besvär med muskelstelhet och värk i nacken som har förvärrats och spridit sig till axel och skulderblad. Efter många turer än hit än dit gjorde jag ett "dentaltest", som visade att jag var kraftigt överkänslig mot;mercury,nickelsulfat,palladiumklorid, och hydroxy 5 metylfenyl benzotriazol. Strax efter tjatade jag till mig en röntgen som visade slemhinnesvullnad i båda käkhålor. Efter ytterligare en tid röntgade en tandläkare käkbenet och hittade en stor varcysta i käkbenet som fick opereras bort. Än idag skruvar bara läkare, tandläkare på sig och säger sig inte veta vad de skall göra.Jag har inte ens fått något tips eller recept på smärtstillande medel. Jo, förresten jag fick ett lokalbedövningsmedel att gurgla munnen med av öron,näsa,hals läkaren Detta hade inte någon som helst effekt på mitt smärttillstånd. Men det struntade de i. Nu BER och HOPPAS jag att någon som läser detta kan hjälpa mig. Jag har dock fått pröva några muskellösande mediciner efter att ha uppsökt privatläkare i olika delar av landet, men de har inte haft någon dämpande effekt.Jag har ingen E-mailadress, men kanske kan ni skriva till min sambos E-mailadress, eller tipsa mig här i Forum/gästbok Allt jag önskar är att få bli så pass smärtfri att jag kan återuppta mina studier på högskola. Min syn på och förtroende för sjukvården har totalt förändrats,till det sämre av någon konstig anledning. Oerhört tacksam för svar. Vänliga hälsningar Anette Lissman.
. . .
Angående mitt brev om hjälp/tips om mina problem, den 17 februari, vill jag hänvisa till min egen e-mailadress. Tacksam för svar.
. . Ny e-amail adress 13/03-98   <alissman@hotmail.com>
.
Anette Lissman <alissman@hotmail.com>
Falun, Sverige - Tuesday, February 17, 1998 at 21:53:32 (MET)
Vi har skrivit förr. Men det är så länge sedan. Vi
tycker att alla amalgamskadade bör läsa vår
hemsida, fram för allt alla som inte har blivit
helt bra.
. . .
Föreningen mot Kroniska Besvär <forening.kroniskabesvar@va.itv.se>
Sverige - Friday, February 13, 1998 at 23:35:30 (MET)
Hej, och tack för en bra sida! Jag har börjat fundera kring det faktum att jag faktiskt har fulla munnen med amalgam och insett att det kan ju aldrig vara bra. När jag sedan läser om hur dåliga många blir i samband med saneringen blir jag lite skrämd. Är det möjligt att garantera att man slipper biverkningar av saneringen?
. . .
nena <maamnd97@student.umu.se>
Umeå, Sverige - Friday, January 30, 1998 at 12:33:30 (MET)
Heja Norrland!
Än finns det norrlänningar som är härdade på rätt sätt. Så känner jag när jag läser Kent Nordsröms viktiga inlägg om Kjell Hansson-Milds helt skamlösa "forskning" på bild- skärmar och amalgam.

Att Diariehållningen på Arbetslivsinstitutet i Umeå var lika dålig som kvalitén på Milds forskning var dock en chock. Där somliga forskare i alla fall försöker att lägga ut en och annan dimridå och så att säga formellt följa spelets regler, där ståtar kejsar Mild helt naken.

Onekligen en avslöjande hållning.
Ett är emellertid säkert: detta är endast början till en mycket intim granskning av notan på Arbetslivs- institutet i Umeå.

Jag ska be att få återkomma inom kort med den första delräkningen: Arbetslivsinstitutets chefsjurists uttalanden i Solna, över min JO-anmälan av institutets formaliahållning (Ulf Bergqvists undanhållande i första hand, se på annan plats på denna hemsida, nu kompletterad med Hansson-Milds fadäse.
Jag återkommer inom kort till det. Och till dess vill jag med årets nobelpristagare Dario Fo utbrista: Vi betalar inte! Vi betalar inte! (längre sådan skit som Hansson-Milds, Ahlqvists m.fl. charlatanska aktiviteter!)
. . .
Jan Åberg   jan.aaberg@trollhattan.mail.telia.com
Sverige - Sunday, January 25, 1998 at 11:01:23 (MET)


Det är väl känt att det från många olika håll anges att amalgam är helt ofarligt och att den kvicksilverkoncentration som amalgambärare har i kroppen är så låg att den inte förmår påverka de biologiska systemen på något sätt. Men inte ens de mest rabiata amalgamförespråkarna, inte någon myndighet någonstans i världen, inte någon företrädare för något forskningscentra, har någonsin framställt amalgam som varande nyttigt för kroppen. Därför är de nya rönen från Göteborg högintressanta. Det är en helt ny vinkling i frågan. Förhoppningsvis har de fattat att de är ganska ensamma i forskningsvärlden om sina slutsatser. Nu gäller det att forskarna i Göteborg antingen substansierar sina resultat eller också mortifierar sina konklusioner såsom helt felaktiga. En hel värld förväntar sig detta. Går de och gömmer sig så kan det inte tolkas som annat än att de förnekar sina egna forskningsresultat eller inte vågar stå för dem. Fortsatt spänning emotses.
. . .
Hans Lennros <hans.lennros@swipnet.se>
Halmstad, Sverige - Saturday, January 24, 1998 at 12:59:47 (MET)
Detta med att skriva o synas på internet gagnar all den information som kan spridas vad gäller giftet som tillförs kroppen med amalgamet. Att vi är många människor som blivit förgiftade i landet råder ingen tveksamhet om. De experter vi kommer i kontakt med är som regel självutnämnda professorer utan någon som helst kunskap om hur en människa skall fungera. Får man kontakt med någon som bedömer sig kunna tackla problemen med tandfyllningar, blir man besviken. Kan det vara så att våra beslutsfattare har en inbillad utbildning o en utbildad inbillning? Jag tänker på ÖDLAN som försöker övertyga vår värdsdel att man mår bättre ju mer amalgam man har i munnen. Att ödlan i fråga är från Göteborg bör våra vänner där ta som en förolämpning.

Jag har ett antal år fungerat som klagomur, där tand- vårdsskadade kunat ringa för att om möjligt komma åt rätta kontakterna till hjälpade händer. Problemet är enormt stort. Läkare o tandläkare tvivlar på vårat tjat kanske beroende på att dom inte törs vara sig själva då kolleger ger sina synpunkter. Låt börsen tala, uteslut all vård hos ej samarbetsvilliga. Detta måste gälla såväl läkare som tandläkare.

Vi har verkligen en sjuk vård i landet. Tack tandvårdsskadeförbundet för gjorda insatser. I Norrbotten bugar vi för dr Birger Gran o tandläkare Peter Bergström. Dessa 2 arbetar för oss som drabbats av detta helvete.
Mvh. Roland. Bårta boin.
. . .
Roland Granström. <bertil.euroconnect@lulea.mail.telia.com>
Älvsbyn , Sverige - Wednesday, January 21, 1998 at 22:14:26 (MET)


Tack så jättemycket för att finnas. Kan mottagaren vara snall och göra mig en tjänst? Detta är min första gång på internätet från egen adress. Jag letar efter TF:s hemsida. Brist på kunnigehet försvårar mitt letande. Tack i förvag, TF-halsningar, Jón Börkur Ákason
. . .
Jón Börkur Ákason <jba@isholf.is>
Reykjavík, Island - Thursday, January 15, 1998 at 22:49:19 (MET)
Hej Peo!! Tack för tipset om en jättebra sida! Jag tänker genast länka till den. Tack återigen, jag känner mig alldeles lycklig för all positiv info. Ha det bra Kram Carin
. . .
Carin <carinm@hem1.passagen.se>
Sthlm, Sverige - Thursday, January 15, 1998 at 18:42:18 (MET)
Ett gott slut på 1997 och en god fortsättning på 1998 önskar jag Er alla som läser detta. 1997 har varit ett intensivt år för oss som kämpar mot det överflöd av gifter som man släppt loss mot oss människor och det allra värsta är att det är gjort av människor. Det är både till glädje och sorg som jag går tillmötes ett nytt år, sorgen är att vi inte lyckats stoppa den negativa utvecklingen som gäller att människor fortsätter att utveckla sina systemfel beroende av alla de gifter som fortsätter att fort- planta sig d.v.s. man tillåter fortfarande ohämmat släppa in nya gifter på marknaden utan att ha kontroll vad som sker. En nyhet är att EU förbjöd HEXAMIN som konserveringsmedel i fiskkonserver under 1997. För Er som kanske inte vet vad HEXAMIN är så kan man kort beskriva den att det är en kondensationsprodukt från FORMALDEHYD och AMMONIAK. Denna kemiska substans är så "lurig" att den kan vända och gå tillbaka till sitt ursprung som F-aldehyd och A-iak vid rätt temperatur och fuktighet Glädjen är att nu har omvärlden om jag får kalla den börjat vakna för det här med kemiska gifter och fått upp ögonen, det syniska är att Hallandsåsens tunnel- bygge skulle bli den väckarklocka som den blev. Just HEXAMIN, FORMALDEHYD är produkter av samma dignitet som Acrylamin de kallas för härdplaster. Nu är det så att ibland kräver man extra skydd men ibland kräver man ingenting som t.ex. att dessa ämnen ingår i spånplattor, gullfiberisolering, lim m.fl. om dessa utsätts för vatten så frigörs dessa ämnen. Nu är dessa produkter inte dödskallemärkta varför, troligtvis skulle byggmarknaden ramla av stolen om man började ställa dessa krav, min fråga är någon vet om tandläkare vet om farorna med deras preparat vilket inte snickarna vet om de nämnda produkterna. Jag skulle se med glädje om man kunde ifråga sätta mera innan man tillåter nya produkter släpps ut på marknaden med så farliga kemiska ämne. Det är ingen idé att börja ställa folk till ansvar eftersom ingen vill ta ansvar för vad som hänt utan det gör man bara när man löneförhandlar då talar man om lön efter ansvar. Jag tror att är man tillräckligt vresig och ligger på så kommer vi att få bukt med okunskapen och framförallt ser jag en öppning att man börjar erkänna att man gjort fel och nu skall börja om. Det med att kunna erkänna att man gjort fel det har vi alla gjort men att kunna erkänna det och backa ett par steg det måste vi få göra utan att någon kräver dennes avgång o.s.v. annars kommer vi inte dit. Se glad ut allt kommer att ordna sig för oss alla om vi bara kan öka förståelsen för att vi alla behöver varandra så tänk så. God fortsättning och ett gott nytt år. Lennart Olsson
. . .
lennart olsson <lennart.olsson@airjon.se>
staffanstorp, Sverige - Tuesday, December 30, 1997 at 16:31:34 (MET)
Tack för brevet som gått till socialstyrelsen angående frågor om gifter i vår mun skrivet av två medlemmar i TF. Det är riktigt att i bl.a. bindmedlet finns det formaldehyd vid tandlagning men visste Ni att ni alla utsätts för dessa gaser som formaldehyd, fenoler och ammoniak i era hem eller arbetsplatser idag. Dessa ämnen ingår i de flesta byggprodukter vilka avgasas mer eller mindre inte minst när de utsätt för vatten som vid en vattenskada. Har ni luktat på Gullfiber- isolering? Det luktar som katt kiss (urin) det innehåller uretan, fenolformaldehyd vars överskott avgasas, mycket avgasas när det utsätts för väta. En annan produkt är spånskivor som trots sin Svanenmärkning innehåller formaldehyd. Jag tror att alla ni som läser de här sidorna börjar förstå att människan idag utsätts för så mycket kemiska gifter att vi kan tala om att vi ALLA mer eller mindre är kemiskt förgiftade vilket ger oss systemfel i våra kroppar som ger oss individuella symtom därav många av symtomen är lika hos oss. Jag har skrivit brev och undrat om statsministern vet att vi Svenskar idag gasas i våra bostäder vilket förövrigt vår bostadsminister och fått förfrågan om. Ämnet var just formaldehyd som jag anser skulle kunna begränsas avsevärt och skulle inte få förekomma i produkter där det kan avges ifrån. Beträffande tandfyllning av plast så ligger här en trojansk häst och lurar nämligen att resultatet avgörs av den som utför jobbet. Vet alla att man härdar plasten med UV ljus, vilket påföres tanden efter att plasten lagts dit. Nu är det avgörande momentet att tillräcklig tid ges för att en polymerisering skall kunna ske i annat fall kommer det att avges just formaldehyd mm. Jag önskar att det fanns fler människor som kunde bidra med vad de vet och därmed kunde vi kanske få vetenskapen att bekänna sina fel vad är det som ligger bakom alla dessa okunniga uttalanden som görs ifrån bl.a. socialstyrelsen eller dess rådgivare. God fortsättning och gott nytt år! Lennart Olsson
. . .
Lennart Olsson <lennart.olsson@airjon.se>
Staffanstorp, Sverige - Tuesday, December 30, 1997 at 00:55:42 (MET)
Har bytt till plast.. Inget kvicksilver i min mun.. Kostade 2500:- men ingen skit i min mun längre.. En rolig grej var en unge som ville se mitt "järn i munnen" men jag är "vit", hmmm, han vart lite förvånad. Varför lägga in ett känt gift i munnen när det finns alternativ?? Synd att det kostade så mycket men hälsan betyder en del, eller?? Mvh Ingemar
. . .
Ingemar
Sverige - Thursday, December 25, 1997 at 01:07:02 (MET)
Peo!
Suveränt jobbat med kvicksilversidorna. Jag får be att tacka för all information som de här sidorna gett mig.
Jag är snart övertygad om att jag är amalgamskadad, allt tyder på detta.

Det var faktiskt dina sidor som fick mig att börja sanera försiktigt, men ändå blev jag jättesjuk i flera veckor efteråt.
Så till alla som funderar på att sanera. GÅ MYCKET FÖRSIKTIGT FRAM. Jag borrade ur en fet
plomb med alla tänkbara skydd såsom C och E-vitamin, Selen och tandläkaren använde CLEAN-UP, kolfiltermask och extra sugar.
Det tog fyra timmar så kom första reaktionen.

Tack igen Peo, för ditt stöd via dessa sidor.
. . .
Kjell Lindman <kjell@lindman.com>
Huddinge, Sverige - December 13, 1997 at 23:28:16


Jag tycker att det är bra att ni har tagit upp så viktiga saker. Särkilt om amalgam har någon koppling till ALS. Fortsätt med ert arbete. Lycka till!
. . .
Erica
Säter, Sverige - Tuesday, December 09, 1997 at 11:00:24 (MET)
Hej på er allihopa!.Jag såg denna sida om amalgam osv.Själv har jag stora erfarenheter av sanering etc,jag är fortfarande lika dålig som alltid,men jag måste köra med uteslutnings-metoden.Tänkte att det kanske finns andra människor som har det KÄMPIGT,med sitt liv,med hälsan osv,och alt vad det innebär socialt etc.Själv har jag varit sjuk sedan 1989,och mycket dålig sedan 1993.Diagnoserna den traditionella vården givit mig är SVÅR CFS,ME,och FIBROMYALGI.Men jag vägrar att nöja mig med dessa diagnoser,är alldedes för dålig,och måste få tillbaka lite livs-kvalitet,så man får kämpa PÅ!!. Så om någon har lust att höra av sig,vore det trevligt,man lever ett rätt så ensamt liv numera,jag har en dotter på 4 år,men hon bor hos mamman,jag är för dålig tyvvär. Ok ha det bra ,vi hörs? Henry henryko@algonet.se
. . .
Henry Köhler <henryko@algonet.se>
Stockholm, Sverige - Monday, December 08, 1997 at 17:21:06 (MET)
Jag har nu varit i kontakt med en läkare idag och fick diagnosen , alla symptom man beskrivs av TSF kan upstå av nån annan anledning , således finns inga bevis på att orsaken är amalgamet i tänderna . desutom det talar inte om patientens fördel att beskriva sjukdomen som amalgam/Kvicksilver förgiftning , för den enkla anledningen att Swenska beslutsfattare vill inte lägga ner så mycket pengar att saken kunde hanteras man kan ju sanera situationen genom en annan diagnos som orsak för sin sjukfrånvaro medan man sanerar bort giftet, så slipperman den stora motkågen ,bristande etiken på högre nivå ..
. . .
Kari Virtanen <ariness@swipnet >
stokholm, Sverige - Wednesday, November 26, 1997 at 22:17:16 (MET)
Tack för ett oerhört intressant inlägg.
Samvetslösa maktgalna lögnare
dessutom medelmåttor styr våran tillvaro.
(Amalgamsanerad)
. . .
Lennart Nilsson
Grästorp, Sverige - Tuesday, November 25, 1997 at 13:08:20 (MET)
B-LAG MED GLOBALA ANSPRÅK

Om den svenska forskningen kring Elektromagnetiska fält (EMF) som ju delvis går ihop med forskningen på kvicksilver/amalgam, skrev Gunnar Hovsenius vid ELFORSK, elbranschens forskningsråd, i våras så här:

  "Ta frågan om elöverkänslighet. Den har inte varit riktigt accepterad i de finare kretsarna. Forskare med mycket goda namn har därför dragit sig bort från området och i stället har det i många fall blivit så att inte ens de näst bästa eller de i duktighetsgraden därunder fått pengarna..." (ur TCO-tidningen 8-97)

Detta är början av ett mycket längre inlägg som är flyttat till en egen sida. där hittar du också mycket intresanta länkar till mer information.

Jan Åberg
Trollhättan

jan.aaberg@trollhattan.mail.telia.com
Trollhättan, - Sunday, November 23, 1997 at 15:16:26 (MET)  


Då gästboken/forumsidan började bli väl stor för att fungera, finns nedan endast ett urval kvar, Vill du läsa alla de gamla inläggen går du hit.

Till alla er med amalgam i lagningarna och som fått konstiga reaktioner i kroppen, vill jag absolut ge rådet att sanera bort kvicksilvret.
Jag hade under många år amalgam i mina fyllningar. Under dessa år blev jag bara sjukare och sjukare. Alla förkylningar drabbade mig. Under många år var jag konstant sjuk. Min lista på symptom liknade listan i detta forum.
Jag rådfrågade min tandläkare om sanering, vilket hon ställde upp på. Mitt liv har efter detta helt förandrats till ett positivt liv och med ett imunförsvar som fungerar.

Sjukvårdens diagnos hypokondriker var en feldiagnos.
. . .
Ulf <u.kolbro@swipnet.se>
Karlskoga, Sverige - Sunday, November 16, 1997 at 18:13:58 (MET)


Tack för uplysningar, jag är en amalgambärare ungefär hälften invalidiserad av symptomen
. . .
Kari Virtanen <Ariness a Swippnet.se.>
Stockholm , Sverige - Saturday, November 15, 1997 at 21:47:01 (MET)
Man hör och läser överallt om att man inte ska ta bort amalgam för tätt inpå, att det ska vara 3-4 veckor emellan. Varför gör då folktandvården det? Jag har tagit bort amalgam i två st tänder inom loppet av 1 vecka. Hälsn. Carina
. . .
Carina <carna.thor@swipnet.se>
Åre, Sverige - Thursday, November 06, 1997 at 21:19:02 (MET)
Hej kvicksilvervänner, hoppas ni liksom jag tillfrisknat efter sanering. Tänk om maktmännoskornas makt över Sverige skulle falla bara för att dom erkänner att nära tvåhundra års användning av kvicksilver i folks munnar under hela deras livstid skulle vara skadligt, vad skulle det då bli av beundrandet av dom styrande och den högt uppsatta makten. Totalt fjasko förståss, makt åt den lilla människan och den beundrade sjukvården blir troligen utbuad. Det här har inte med människors livsvillkor att göra. Men det vet väl alla??

Tack för en jättebra hemsida.
. . .
Lennart Nilsson
Sverige - Wednesday, November 05, 1997 at 12:50:07 (MET)


Jag har sanerat mina tänder från amalgam. Trötthten muskelspänningarna och mycket mer slipper jag nu. Det känns helt fantastiskt. Min tandläkare är Leif von Scheele Taljegårdsgatan 11C 431 53 Mölndal Tel.031-274565
. . .
Leif Olsson <leif.olsson@bodaskog.boras.se>
Borås, Sverige - Monday, November 03, 1997 at 17:25:34 (MET)
Inlägg i debatten om amalgam.
Ingen, inte ens Socialstytrelsen, har någonsin hävdat att kvicksilver är nyttigt för kroppen. Vad har det då i kroppen att göra?
Har haft förmånen att syssla en del med astronomi och forskarnas arbetsmetoder inom detta gebit. Det är frapperande vilka otroliga skillnader som finns i förhållningssättet till sådant vi inte känner till om man jämför mellan odontologer och astronomer vilka båda utgörs av vetenskapligt skolade individer. Hade den astronomiska forskningen bedrivits med samma metoder och förhållningssätt som den odontologiska hade solen fortfarande snurrat runt jorden.
HANS
PS: Troligen hade månen dessutom varit en ost!
. . .
Hans Lennros <hans.lennros@swipnet.se>
Halmstad, Sverige - Wednesday, October 29, 1997 at 23:05:39 (MET)
Farligt för andra????
Det verkar som många oroar sig för rökutsläppen från våra krematorier!
OBS att det de oroar sig för, har jag i munnen NU!!!!
Anna Lind verkar uppröra sig över kvicksilver i avloppet!
OBS att de hon oroar sig för har jag i munnen NU!!!!
Du skall inte kasta lysrör el artiklar i soporna de kan innehålla kvicksilver!
OBS att det har jag i munnen NU!!!!
Vi kanske inte ska oroa oss för amalgam?- Vi skall oroa oss för Socialstyrelsen
. . .
Lennart Lundin
Stockholm, Sverige - Thursday, September 25, 1997 at 13:43:47 (MET DST)
ja tänk vad bra visa symtomer kan stämma in att lite skrot i munnen kan vara orsaken till dena ständiga värk och att man mår så #¤%&/&& dåligt av det. tänk om det kunde vara svaret....
. . .
tommy <tommy.hassel@swipnet.se>
kumla, Sverige - Thursday, September 25, 1997 at 00:00:14 (MET DST)
Hej. Mycket bra sida.
Jag har själv sanerat mina tänder. Och vill säga att det är väldigt viktigt att sanera långsamt!   Min egen erfarenhet: först sanerades vänstra sidan, den tandläkaren tog det varsamt och en tand i taget med 3-4 veckors mellanrum. Allt gick bra och jag mådde inte dåligt. I samband med att jag sanerat dessa tänder, började jag förstå vilka mina symptom på amalgamet varit: depressioner, ångestattacker mm. Jag kunde börja känna glädje och se ljusare på livet igen. Sen fick jag en annan tandläkare som uppenbarligen inte visste vad hon höll på med. Hon borrade ur tre tänder i taget, inga skyddsåtgärder, amalgam i hela munnen, det var knappt att hon lät mig spotta ut det. De första tre tänderna gick väl skapligt bra men de tre sista fick jag en oerhörd reaktion av. Jag blev så deprimerad, att det enda jag ville var att försvinna från denna planet. Nu har jag repat mig skapligt (8 mån efteråt). Innan hade jag ingen aning om hur viktigt det är att skydda sig vid saneringar och tydligen vet inte våra tandläkare det heller!
MVH Carina
Tack för en mycket nödvändig sida (tyvärr).
. . .
Carina <katchina@hem1.passagen.se>
Transtrand-Sälen, Sverige - Wednesday, August 20, 1997 at 11:48:04 (MET DST)
Dette er en fin side om amalgam og kvikksølvforgiftning. Har selv sanert alt kvikksølv i min egen munn og tidligere symptomer er i ferd med å forsvinne. Selv om det tar lang tid.

Dere i Sverige skal være glad for den kunnskap som finnes i landet om forgiftning fra amalgam. I Norge er det få som kan noe om dette. Det er vanskelig å få god hjelp. Selv bruker jeg soneterapi og tilskudd av mineraler/ vitaminer/ aminosyrer. Helsemyndighetene i Norge neglisjerer problemet totalt. Det er tragisk å tenke på alle som sannsynligvis er forgiftet, uten å få riktig diagnose eller behandling.
. . .
Svein <sw@tronderenergi.no>
Trondheim, Norge - Friday, August 15, 1997 at 07:57:34 (MET DST)


Kvicksilvret i en termometer kan förgifta firrarna i en hel sjö, man utbildar hundar att spåra upp kvicksilver i gamla avloppsystem, det investeras pengar i reningssystem på våra krematorier , selenstavar eldas med dom döda för att neutralisera utsläppen av kvicksilver till vår yttre miljö , socialstyrelsen säger i samma andetag att gravida inte bör utsätta sig för amalgamarbeten som att amalgam som tandlagningsmaterial inte är skadligt.   

Vem ska man tro på, tro på......., det är bra att vi fortsätter arbetet med att rädda våra firrar från att bli förgiftade men snälla socialstyrelsen , det säger väl sig själv att det måste vara skadligt att ha ett av vår jords mest giftiga ämne motsvarande i vart fall en termometer i direkt anslutning till slemhinnor och andningsorgan i munnen några centimeter från hjärnan !    Acceptera och sätt igång och hjälp alla oskyldiga människor som lider alla helvetes kval !
Who pays anyway ?
Med Vänlig Hälsning Ingemar Carlsson.
. . .
Ingemar Carlsson <ingemarcarlsson@.swipnet.se>
Borås, Älvsborg Sweden - Tuesday, June 24, 1997 at 00:43:20 (MET DST)


Vi måste konstatera att våra politiker och socialstyrelse förmodligen är quicksilverförgiftade, när dom ej förstår hur stort problem detta är bland oss vanliga, dödliga. Det är nog big business för Sverige att snarast att erkänna denna förgiftningsåkomma, omedelbums. Så vi får bli friska, tänkande, kreativa arbetsugna medborgare ! ! ! !
. . .
Mats Ökvist <dog.adventure@communique.se>
Degersel, bd Sweden - Wednesday, May 14, 1997 at 23:21:57 (MET DST)
Jättebra sida om amalgam! Det behövs verkligen att det kommer fram hur farligt amalgamet egentligen är. Har själv blivit dålig av mina fyllningar och skall faktiskt slutsanera imorgon. Skall bli skönt, fast jag antagligen blir sjuk...igen... Vänliga hälsningar
. . .
Anette Amilon <anette.amilon@sverige.net>
Ljungbyhed, Sweden - Monday, May 05, 1997 at 23:15:31 (MET DST)
Bra arbete! Alla krafter behövs för att sprida info och engagemang mot amalgamet och i övrigt sådant som kan ge upphov till skador eller reaktioner - t ex reagerar många även mot andra metaller och mot rotfyllnadsmaterial. Men frontlinjen idag står vid amalgamet, så länge som myndigheterna förnekar att det kan vara farligt just när det placeras i munhålan(!) Lycka till från IAOMT-Sweden. Birger Gran (ordf)
. . .
Birger Gran <birger.gran@mbox200.swipnet.se>
Luleå, BD Sweden - Tuesday, April 15, 1997 at 18:37:32 (MET DST)
Ska det vara så här?   Jag som haft så mycket bekymmer med led/muskelvärk, huvudvärk och som själv har funderat på om inte det kan bero på amalgamet. Jag har massor av fyllningar... Hittills har varken läkare el tandläkare lyssnat. Ska man måsta slåss?
. . .
Ulrika Bengtsson <ulrika_bengtsson@hotmail.com>
Umeå, Sweden - Friday, April 11, 1997 at 10:27:36 (MET DST)
Välkommen till forum/gästbok´s sidan, jag hoppas att det är många som vill skriva.
Vad har du för åsikter om Amalgam och hur tycker du sjukvården fungerar.
Är det makt och pengar som styr eller ?

Friday, April 04, 1997   22:15:18


Scripts created by Matt Wright and can be found at Matt's Script Archive

Vill du läsa alla de ännu äldre inläggen går du hit.


| Nytt och om sidorna | Kvicksilver startsida | Forum (skriva i gästboken) |